Vrije Tijd

Het financieren van een voertuig 

Tegenwoordig kost een auto vaak enkele tienduizenden euro’s en daarom hebben veel Nederlanders moeite met het aanschaffen van een auto. Het is erg vervelend dat een auto zo duur is, vooral als je dagelijks een auto nodig zult hebben. Een van de weinige opties die je dan hebt, is het aanvragen van een financiering voor je nieuwe auto. Houd er wel rekening mee dat het lenen van geld risico’s met zich meebrengt en dat je er zeker van moet zijn dat je de lening terug kan betalen.

 

Waar kun je een lening aanvragen?

Wanneer je een voertuig wilt laten financieren, dan kun je daarvoor bij verschillende instanties terecht. De bekendste hiervan is je eigen bank, want ook daar kun je terecht voor het financieren van een auto. Helaas is het tegenwoordig erg moeilijk om de bank over de streep te trekken voor het verstrekken van een lening. Dit heeft met de huidige financiële onzekerheid te maken en daarom kun je je motor financieren het beste bij een andere kredietverstrekker doen. 

 

Kun je de auto wel betalen?

Het is natuurlijk erg fijn als je een lening kunt krijgen waarmee je een auto kunt aanschaffen. Helaas blijft het niet bij het eenmalig aanschaffen van de auto, want ook zul je het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering van het nieuwe voertuig moeten betalen. Dit is zeker niet goedkoop en zal je al gauw enkele honderden euro’s per maand kosten. Daarnaast heeft een auto ook brandstof nodig en helaas is dit niet gratis. Dit zijn kosten waar je altijd rekening mee moet houden als je een autofinanciering gaat aanvragen. 

 

Gevaren van het lenen van geld die je makkelijk kunt herkennen

Wanneer je een lening gaat aanvragen, dan is het belangrijk om te weten dat het lenen van geld risico’s kent. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je ernstig ziek wordt waardoor je niet meer kan werken. De kans is dan ook zeer groot dat je de lening niet meer terug kan betalen. Hierdoor kun je in financiële problemen komen en ook veel kwijtraken. Zo heeft de kredietverstrekker het recht om het volledige bedrag op te eisen, maar ook de rente die je hoort te betalen. Het is daarom altijd verstandig om te spreken met een financieel adviseur, want een financieel adviseur kan je duidelijk uitleggen wat de risico’s zijn, maar kan ook inschatten of het voor jou wel zo verstandig is om een autofinanciering aan te vragen.

 

Laat een antwoord achter