Algemeen

Wat kun je doen tijdens een vakantie in Friesland?

Er zijn erg veel Nederlanders die tijdens zo veel mogelijk vakanties naar het buitenland gaan. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die familie in het buitenland hebben, maar er zijn ook veel mensen die simpelweg uit gewoonte naar het buitenland gaan. Als je gewend bent om naar het buitenland te gaan voor een vakantie, is het logisch dat je dit lang blijft doen. Toch is het niet altijd aan te raden om naar het buitenland te gaan. Mensen die liever een korte vakantie nemen, kunnen er beter voor kiezen om in Nederland te blijven. Kies er bijvoorbeeld voor om de provincie Friesland helemaal te ontdekken.

Friesland ontdekken

Het kan erg leuk zijn om kennis te maken met de provincie Friesland. Dat komt doordat dit een provincie is die behoorlijk kan verschillen van de andere Nederlandse provincies. Zo is er bijvoorbeeld ontzettend veel water waardoor het erg leuk kan zijn om een aantal dagen met een bootje het water op te gaan. Je kunt op veel verschillende plekken een bootje huren dus het zal geen problemen moeten opleveren wanneer je een bootje nodig hebt om een dagje het water mee op te gaan. Friesland ontdekken kun je goed over het water doen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto van stad naar stad te rijden. Dit kan erg leuk zijn voor mensen die graag shoppen en die niet van een luie vakantie houden. Zij kunnen dan bijvoorbeeld de ene nacht verblijven in één van de Leeuwarden hotels en de andere nacht in een hotel in Sneek. Zo kun je iedere dag een andere stad kiezen waardoor je een goed beeld krijgt van de Friese cultuur en wat er hier allemaal te doen is. 

De Waddenzee op

Als je op vakantie bent in Friesland, is het aan te raden om een nachtje op één van de Waddeneilanden te verblijven. Dit kan erg leuk zijn voor het hele gezin. Je kunt hier lekker naar het strand gaan of genieten van één van de prachtige dorpjes die op de eilanden te vinden zijn. Ook kun je genieten van de natuur wanneer je over de eilanden wandelt. Daarnaast kan het een bijzondere ervaring zijn om met een boot de Waddenzee op te gaan om zeehonden te spotten. Het is wel verstandig om dit soort tripjes te boeken bij een bedrijf aangezien deze toestemming hebben om op bepaalde plekken te komen waar particulieren niet zomaar overheen mogen varen. 

Laat een antwoord achter