Algemeen

Alles wat je moet weten voordat je een haartransplantatie neemt

Tegenwoordig is het helemaal hip en trendy om een haartransplantatie te nemen. Ik zou je nooit vertellen dat je een haartransplantatie moet nemen, maar het kan wel heel erg fijn zijn als je als man onzeker bent over je kaalheid. Je kan op veel plekken nu ook 'goedkoop' een haartransplantatie nemen. Haartransplantatie Turkije? Misschien zegt jou dat wel iets, omdat je daar goedkoop een haartransplantatie kan laten uitvoeren. Het is natuurlijk uiteindelijk aan jou of je een haartransplantatie wil gaan uitvoeren. In dit artikel vind je meer informatie over haartransplantatie.

Wat is een haartransplantatie?

Tijdens een haartransplantatie verwijdert een chirurg follikels uit een dicht haar, zoals de achterkant van het hoofd, dat ze het donorgebied zullen noemen. Vervolgens implanteren ze de follikels in kleine spleten op het aangetaste deel van de hoofdhuid. Zo zorg je ervoor dat je weer een dikkere bos haar op je hoofd krijgt. Je hebt twee verschillende soorten hoofdtypen van haartransplantatie. 

Soorten haartransplantatie 

Zoals al eerder benoemd is zijn er twee typen haartransplantatie. Je hebt FUSS en FUE. We gaan het eerst hebben over Folliculaire unit strip chirurgie (FUSS). Bij FUSS verwijdert de chirurg een strook huid uit het donorgebied en sluit de incisie met hechtingen. Ze zullen dan een microscoop gebruiken om de donorhuid te scheiden in kleine folliculaire eenheden die een of meerdere haarzakjes bevatten en deze eenheden in het gewenste gebied inbrengen. Bij FUE werkt het anders. Bij Folliculaire eenheidsextractie (FUE) zal de chirurg een klein gereedschap gebruiken om de follikels uit het donor gebied te verwijderen. Hoewel deze procedure nog steeds tot littekens zal leiden, kan het minder opvallen en heeft de persoon meestal geen hechtingen nodig. Beide technieken zijn effectief, maar kunnen wel verschillende resultaten opleveren. In de meeste gevallen gebruiken chirurgen de zijkant of achterkant van het hoofd als donorgebied. Het kan echter ook effectief zijn om huid van de kin, rug of borst te nemen. Het gebruik van lichaamshaar kan nuttig zijn voor mensen die geen dik haar op de achterkant of zijkanten van hun hoofd hebben.

Blijvend resultaat?

In de meeste gevallen zal een persoon dikker uitziend haar hebben na een succesvolle haartransplantatie. Ze kunnen echter na de procedure nog steeds last hebben van dunner wordend haar en verlies van haar, wat het haar een onnatuurlijk of vlekkerig uiterlijk kan geven. Voor langdurige resultaten kunnen mensen vervolgtransplantaties nodig hebben. Maar over het algemeen blijft je haar na een haartransplantatie er goed uit zien. Je moet het natuurlijk wel goed onderhouden en niet verwaarlozen. 

 

Laat een antwoord achter