Wonen

Vijf redenen om te kiezen voor een PVC vloer in jouw woonkamer

Ga je een nieuwe vloer leggen in je woonkamer en twijfel je of je moet kiezen voor een PVC vloer? Veel mensen hebben het over PVC vloeren en je hoort tal van verhalen en ervaringen met dit materiaal. Maar wat zijn nu de daadwerkelijke voordelen van het kiezen voor een PVC vloer? Dat lees je in dit blog. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt voor jouw vloer.

De basis: wat is PVC?

Laten we allereerst starten bij de basis: wat is een PVC vloer nu ook alweer? Een PVC vloer is een vloer die niet gemaakt is van hout. De vloer wordt namelijk gemaakt van kunststof. Tegenwoordig zijn PVC vloeren niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, dit komt door de nieuwe technieken die er gebruikt worden bij het productieproces van de vloeren. Geef jij toch de voorkeur voor een echte houten vloer? Hier vind je de beste aanbiedingen op het gebied van houten vloeren Roelofarendsveen!  

Waarom een PVC vloer?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer. Dit is niet gek, gezien de voordelen die deze vloersoort met zich meebrengt. Welke voordelen dit zijn? Dat lees je hieronder. 

  1. Duurzaamheid

Een PVC vloer is erg sterk en kan vele jaren meegaan. De vloersoort is sterker dan vinyl of laminaat en gaat dan ook vaak langer mee dan deze andere vloersoorten. Vanwege de beschermende laag is de vloer ook goed bestand tegen slijtage en andere beschadigingen van de vloer. 

  1. Gemakkelijk in onderhoud

Doordat deze vloersoort een egaal oppervlak heeft, is hij vochtbestendig en gemakkelijk in onderhoud en schoonmaak. Door de vloer voldoende schoon te maken door deze te stofzuigen en/of te dweilen, blijft de vloer langer mooi. Het is niet nodig de vloer te behandelen met olie of om deze te schuren. Iets wat bij andere vloersoorten wel het geval is. 

  1. PVC vloeren zijn goed geschikt bij vloerverwarming 

PVC vloeren zijn zeer goed geschikt om te gebruiken wanneer je vloerverwarming hebt of wil gaan leggen, hier kunnen de vloeren goed tegen. Wel is het belangrijk dat je de juiste lijmsoort kiest, zodat deze niet verdampt door de warmte van de vloerverwarming. 

  1. De vloer is geluiddempend

Deze vloeren zijn zeer geschikt voor tussenwoningen en appartementen, omdat ze een sterke geluiddempende werking hebben. 

  1. Gemakkelijk te vervangen

Is er onverhoopt een beschadiging ontstaan op je vloer? Geen probleem! Met een PVC vloer vervang je zonder problemen de strook waarop de beschadiging zich bevindt, zonder andere delen van de vloer aan te tasten. 

Laat een antwoord achter