Vrije Tijd

Geniet van buiten, ook in de donkere maanden

Buiten zijn is belangrijk voor je welzijn. Zowel de frisse lucht, als het zonlicht en een beetje lichaamsbeweging vormen een bijdrage aan je geestelijke en fysieke gezondheid. In de donkere maanden is het makkelijk dat te vergeten en je binnen terug te trekken met een warme chocomel op de bank. Maar ook dan willen we je aanraden toch af en toe een wandelingetje te maken of een frisse neus te halen. Met de tips in dit artikel proberen we je enthousiast te maken om van de bank af te komen en meer tijd buiten door te brengen!

 

Maak een wandeling in de mooie Nederlandse natuur

Nederland heeft een hoop prachtige natuur te bieden en vaak zelfs dichterbij dan je denkt! Tijdens de lockdown was veel gesloten en begonnen mensen meer waardering te krijgen voor wandelingetjes in de buurt. Misschien heb jij ook wel nieuwe plekjes ontdekt op loopafstand van je huis. Hoewel we niet meer zo veel binnen moeten blijven als eerst, is het goed deze wandelingetjes te blijven maken. Pak je goed in met een muts, sjaal en handschoenen en stap de voordeur uit. Wie weet is er binnen een uur rijden nog veel meer te ontdekken dan je voor mogelijk had gehouden. Pak Google Maps erbij en ga op ontdekkingstocht. Mocht je een hond hebben, speur dan ook eens online naar hondenlosloopgebieden. Dit zijn gebieden waar je hond van de lijn mag, want dat mag namelijk niet zomaar overal. Zo is het een plezier voor jou en je huisdier.

 

Geniet in je eigen achtertuin

Mocht je het geluk hebben dat je een eigen tuin of balkon hebt, dan kan je hier in de winter natuurlijk ook goed gebruik van maken. Bouw bijvoorbeeld een knus hoekje op je balkon met een bankje en lampionnetjes. Met een dekentje en een kop warme thee erbij hou je jezelf warm. Een ander iets wat vaak veel bereikbaarder is dan mensen misschien in eerste instantie denken, is het hebben van een hottub. Bijvoorbeeld een hottub hout die je in je achtertuin plaatst. Heerlijk badderend in het warme water krijg je het niet snel koud. Het is een unieke en ontspannende ervaring en je haalt tegelijkertijd een frisse neus.

 

Terras zitten alleen iets voor een warme zonnige dag?

In veel steden is er extra moeite gedaan de terrassen om te toveren tot aangename verblijfsplaatsen voor in de winter. Zo kom je bijvoorbeeld met een overkapping al een heel eind. Terrassen wordt extra gezellig rondom een haardvuur of een Ofyr BBQ. Deze laatste is zowel als vuurschaal en als barbecue te gebruiken. De warmte straalt uit tot wel twee meter en zo is het gezellig vertoeven.

Kortom, ook in de winter is er genoeg reden om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen!

Laat een antwoord achter