Lifestyle

Schoenen maken de man: het belang van kwalitatief goede herenschoenen

Wanneer je denkt aan mannen en schoenen, denk je wellicht aan unieke herenschoenen met een bijzondere print zoals Hugo de Jonge ze draagt. Dit terwijl de meeste mensen, wanneer het gaat over vrouwen en schoenen, denken aan gigantische schoenencollecties met uiteenlopende soorten, kleuren en maten schoenen. Het overheersende beeld is dat mannen niet alleen minder, maar ook minder mooie en minder goede schoenen hebben. Helaas klopt dit beeld vaak ook. Zie jij ze wel eens? Mannen die in een mooi pak lopen en vervolgens afgetrapte ongepoetste schoenen daarbij dragen? Zonde! Het is dan ook tijd voor verandering, want schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je gehele uitstraling als man.

 

Schoenen voor de moderne man

Waar je vroeger wegkwam met het dragen van één of twee paar schoenen in tal van combinaties en naar uiteenlopende gelegenheden, ligt de lat voor jou als man nu een stuk hoger. Niet alleen is het belangrijk dat je schoenen lekker zitten, ook zijn ze een belangrijk verlengstuk van jouw persoonlijkheid en stijl. Als moderne man doe je er dan ook goed aan om schoenen van kwaliteit te dragen die jouw persoonlijke stijl uitdragen. 

 

Aandachtspunten bij het aanschaffen van herenschoenen

Het eerste belangrijke aandachtspunt om op te letten bij het aanschaffen van herenschoenen, zijn dan ook het materiaal waarvan de schoenen gemaakt zijn. Kies hierbij voor hoogwaardige materialen, zoals kalfsleder. Dit materiaal zorgt voor draagcomfort en gaat erg lang mee. Zorg er daarnaast voor dat je schoenen goed passen en dat je de juiste schoenen kiest voor de specifieke gelegenheid waarvoor je ze aanschaft. Combineer de schoenen goed met je kleding en kies dus niet voor grove en felgekleurde sneakers bij een pak. Ga je voor een meer casual look? Zorg dan dat je sneakers van hoogwaardig materiaal in mooie neutrale kleuren aanschaft, die mooi afgewerkt zijn met details die passen bij jouw persoonlijke stijl.  

 

Waar vind ik die kwaliteitsschoenen dan? 

Je vraagt je na het lezen van bovenstaande aandachtspunten misschien af waar je moet beginnen met jouw zoektocht naar de juiste schoenen voor jou. Je hoeft gelukkig niet ver te zoeken, want in ons land hebben we tal van mooie merken herenschoenen die producten van hoogwaardige kwaliteit leveren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de collectie van Mason Garments. Dit merk heeft een prachtige collectie aan diverse herenschoenen die in Nederland ontworpen worden, maar in Italië door vakmensen gemaakt worden van Italiaans kalfsleder. In de Mason Garments heren collectie vind je luxe schoenen met een sportieve look die perfect zijn voor jou als moderne man!

Laat een antwoord achter