Lifestyle

Bescherm wat dierbaar is

De kans dat je je telefoon wel eens beschadigd hebt is zeer groot. Je hebt hem laten vallen, hij is gekrast door de sleutels in je broekzak of je stootte ergens tegenaan. Een passend hoesje is daarom van ontzettend groot belang. je doet er dan verstandig aan om een hoesje te nemen die goed beschermt en er ook nog een beetje stijlvol uitziet. Je moet immers beschermen wat je dierbaar is, en wat is men tegenwoordig nou nog meer dierbaar dan zijn of haar telefoon? Precies, helemaal niets. 

Protectie

Voor de protectie door een hoesje zijn een aantal factoren belangrijk. Als eerste moet worden gedacht een de grootte van je hoesje. Als je hoesje veel te groot is voor je telefoon, valt hij er zo uit. Wanneer hij te klein is past je telefoon er niet eens meer in. Het is belangrijk dat hij goed aansluit. Je moet dus geen hoesje iPhone 13 kopen wanneer je een hoesje iPhone 13 mini nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om je telefoon te beschermen tegen het meest voorkomende probleem; een gebroken scherm. Dit kun je (grotendeels) proberen te voorkomen door een hoesje te nemen die de schok opvangt. Het ideale materiaal voor je hoesje is dan iets van siliconen of rubber. Plastic hoesjes werken een stuk minder goed. Uiteraard werkt een groter en zwaarder hoesje beter, maar dit kan vervelend groot en zwaar worden. Je kunt daarom de afweging maken door te kijken naar hoe voorzichtig je bent met je telefoon. Als je telefoon redelijk veilig in jouw handen is, kun je best een hoesje kiezen die het design van je telefoon mooi blootlegt. 

Design en uiterlijk van het hoesje

Je zult waarschijnlijk een kleur en ontwerp willen kiezen die bij je stijl passen, maar er zijn nog een paar andere dingen die de moeite waard zijn om over na te denken. Bedenk hoe het hoesje in de hand zal aanvoelen. Veel hoesjes hebben geribbelde zijkanten of speciale afwerkingen om de grip te verbeteren. De beste bescherming tegen vallen is immers om je telefoon niet te laten vallen. 

Pas ook op voor stijve knop kapjes hierdoor wordt het een hel om je volume harder te zetten of je telefoon uit te zetten. De openingen voor poorten en camera lenzen moeten ruim genoeg zijn om geen problemen te veroorzaken tijdens het gebruik van je telefoon. Dikke, robuuste hoesjes kunnen het draadloos opladen soms hinderen. Als je een hoesje niet kunt uitproberen voordat je het koopt, lees dan wat online reviews of vraag het de aan de winkel.

Laat een antwoord achter