Lifestyle

Maak van jouw huis een thuis!

Je huis is een plek om thuis te komen. Dit is wat iedereen graag wilt. Een warm bad, een plek waar je echt jezelf kan zijn, waar jouw energie hangt en waar andere mensen van zeggen: ik zie meteen dat jij hier woont! Veel hiervan heeft met inrichting te maken. Smaak heeft een grote invloed op hoe je je meubels uitkiest en hoe je de sfeer in je huis bepaalt. Een deel hiervan gebeurt bewust, maar ook een deel onbewust. Het bepalen van sfeer in huis is niet altijd even makkelijk. Je kan meubels heel mooi vinden, maar als het niet de sfeer geeft die je graag zou willen, dan kan het goed dat je je toch niet thuis zal voelen. Maar gelukkig kan dat op een paar simpele manieren opgelost worden. Dus hier is kort op een rijtje gezet hoe je jouw huis zoveel mogelijk kan laten voelen als jouw thuis!

Goede gordijnen

Zonder dat men het doorheeft, zijn er een aantal elementen in het huis die de ruimte sfeer geven, veel meer dan je van te voren zou denken. En het is niet het model bank, of de bijpassende salontafel, maar: gordijnen! Met goedgekozen gordijnen kun je een ruimte maken of breken, en als je dat in je achterhoofd hebt, is het een stuk spannender om gordijnen te gaan kiezen. Je kunt rolgordijnen op maat bestellen, wat er voor zorgt dat ze precies passen bij het raam, zoals rolgordijn 180 breed. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om de woning te verduisteren.

Vloerkleden

Om de inrichting af te maken heb je puntjes op de i nodig. Elementen in het huis die de inrichting echt af maken, die de sfeer nog meer aanzetten. Vloerkleden hebben die effect ook, net al gordijnen. Je hebt tegenwoordig zoveel te kiezen dat het altijd even duurt voordat je hebt gevonden wat je zelf ook heel mooi vindt. Je let vooral op kleur en op materiaal. Hetzelfde als met gordijnen houdt de een van velvet in donkere kleuren, en wil de ander juist licht doorlatende rolgordijnen. Ook bij vloerkleden heb je juten kleden, maar ook hoogpolige kleden die de ruimte heel zacht maken.

Kleuren gebruiken

Zoals hier bovenstaand al een paar keer terug komt: kleurgebruik is dus heel belangrijk. Schroom niet om te kiezen voor wat meer risico. Wat in jouw gedachtes risico is, valt in het echt waarschijnlijk reuze mee en je maakt er juist door dat risico nog meer je eigen huis van.

Laat een antwoord achter